четвер, 16 лютого 2017 р.

Майбутнє починається сьогодні

    Вибір майбутньої професії - відповідальний крок.
Дорослі дуже люблять питати у дітей: «Ким ти хочеш бути, коли виростеш?» Зрештою, доки дитина навчається в молодших чи середніх класах, вона може мріяти і казати: «Я хочу бути всесвітньо відомою акторкою», може просто показати у цій відповіді своє теперішнє захоплення, яке зміниться за рік чи два. Але що дорослішими стають діти, то відповідальніше мають ставитися до цього питання. І відповісти на це запитання вони повинні самі собі.



    Для формування в учнів відповідального ставлення до вибору професії і визначення ступеня їх бажань займатися тією чи іншою справою, а також рівень здібностей до цих занять  сільською бібліотекою та вчителем місцевої школи Крижанівською Т.Я. був проведений тренінг "Приміряємо професії" для учнів старших класів.
     Тестування за методикою Є. Клімова, складання резюме, ситуаційна гра "Пастки", конкурс "Най-най-най", гра "Важка ситуація: разом знайдемо вихід" підвищили обізнаність школярів, сприяли покращенню процесу вибору професії та підвищенню власної самооцінки.    
   Вибір професії — це фактично вибір життєвого шляху.  Хай вибір професії не буде помилковим і принесе нашим дітям не тільки успіх, а й щастя, задоволення і духовний розвиток. 







Немає коментарів:

Дописати коментар